miercuri, 6 iunie 2012

TOP 10 OBSESII ROMÂNEŞTI

Pentru român, telefonul mobil reprezintă un "statement" . Foto: www.antena3.ro

1. Obsesia cu "casa pe pămînt". Toata lumea şi-ar da 20 de ani din viaţă ca să aibă casă pe un pămînt al lui. Nu contează ca e la Cucuietii-din-Deal, că vei sta ore în şir în trafic, nu conteaza nimic! Casă pe pămînt să fie!
 2. Obsesia televizorului. Românul e devorator de televiziune. S-au făcut nişte cercetări şi cică noi am fi cam cei mai avizi din Europa. Adică ne uităm cel mai mult la televizor şi avem cele mai multe televiziuni. 
3. Obsesia Coelho. Dacă n-ai citit Coelho, n-ai viitor, frate! "Păi", indraznesti tu sa spui, "am citit Dostoievski, Tolstoi, Salinger, Marin Preda, Nichita Stănescu." Ti se va raspunde cu sictir: "Citeşte Coelho!" 
4. Obsesia ţîţelor. Aproape toţi producătorii TV au următoarea obsesie: "Ţîţele aduc rating!" Şi ştiţi ce e "cool" (pe româneste)? Că de cîţiva ani încoace s-a dovedit a fi complet fals. Oamenii au la dispoziţie internetul pentru... Dai un click şi gata! Cine dracu' mai aşteaptă emisiunea cu "Mama Natură" ca să-i "dea în cap lu' mutu". (Scuze, Adriane, dar asa e expresia! Dacă vrei, schimbăm: "Să-i dea în cap lu' Chivu".)
5. Obsesia messenger. Asta e, totuşi, un fenomen global. Păi dacă a ajuns mama să-mi dea "buzz" şi să-mi reproşeze că stau pe "invisible"!
 6. Obsesia haiducească. După o sticla-două de vin, cel mai prăpădit român devine haiduc la orice nuntă. Fură mireasa, cere răscumpărări. Şi dup-aia, haiducia maximă. "Puşca şi cureaua latăăăăă". Apoi recunoaşte că e impotent: "Ce bărbat AM FOST odatăăăăăă".
7. Obsesia auto. În România există cea mai dinamică piaţă auto. Pe străzile noastre există maşini cum n-au văzut nici parizienii, nici londonezii. Nu mai conteaza ca "diverii" unora dintre ele stau cu chirie intr-o garsoniera prăpădită. Masina conteaza. Masina e la vedere. Masina agaţă gagici, nu tu care esti un gras puhav.
8. Obsesia cărnii din congelator. Cu toate că au trecut 20 de ani de cînd găseşti sute de feluri de carne şi la 4 dimineaţa, românul încă îşi mai încarcă pînă la refuz congelatorul. Să fie acolo. Cine ştie...
9. Obsesia celularului. Pentru român, telefonul mobil reprezintă un "statement". Am văzut vînzătoare în magazinul Titan care aveau telefon de 3 ori mai scump ca al meu, deşi eu poate cîştig de 30 de ori mai mult. Ăsta e un mare mister. Cum ajunge un om cu un salariu de 1000 de roni să aibă un mobil de 2000 de roni? Şi să dea bip cu el!
10. Obsesia "dacă ăla nu face, de ce să fac io?" Asta de obicei e completată şi cu o doză de mîndrie: "Ce? Sunt mai prost?" Da.
Text primit prin email.