vineri, 25 martie 2011

Cadouri exorbitante

* Într-o societate din ce în ce mai stratificată, miliardarii ignoră criza şi îşi permit să cumpere daruri realmente excentrice *
În România zilelor noastre şi în Nordul de ţară în care trăim, femeile se pot considera nişte privilegiate dacă le spune cineva un “La Mulţi Ani” în luna martie. Iar dacă li se mai oferă un buchet de flori şi primesc şi o invitaţie la restaurant de 8 martie pot vorbi de o primăvară începută sub o zodie norocoasă.
Pe alte meleaguri şi în alte medii se schimbă daruri cu valori de-a dreptul incredibile, pentru protecţia cărora ar fi nevoie de o gardă de corp mai ceva ca la Casa Albă. Site-ul jurnal.md.ro prezintă un top al celor mai scumpe daruri pentru care aţi putea opta în cazul în care o moştenire neaşteptată v-ar năpădi conturile… Preţurile sunt exprimate în lire sterline şi dolari SUA şi sunt aproximative.
Cel mai scump ceas din lume
Costă 15 milioane £ /25 milioane $ şi este un ceas Chopard, împodobit cu trei diamante în formă de inimă: un diamant de 15 carate de culoare roz, un diamant de 12 carate albastru şi un diamant de 11 carate de culoare albă. Pe lângă acestea, ceasul este presărat cu o mulţime de diamante deci preţul de £ 15 milioane vă poate garanta că veţi avea cel mai scump ceas din lume.
Blue Diamond Ring”
O altă piesă Chopard este un inel cu diamant care costă 9.78 milioane £/16.260.000 $.
“Blue Diamond Ring” este un inel care face ca orice alt inel cu diamant să arate jenant... Are în mijloc un diamant imens, albastru, de formă ovală. Mai e decorat cu diamante albe de 18 karate şi este din aur alb, pavat cu diamante. Diamantul albastru este printre cele mai scumpe diamante din lume. Se găseşte printre zăcămintele de bor, de unde provine culoarea sa extrem de rară.
Telefon -bijuterie
În valoare de 1440000 £/2400000 $, telefonul – nepereche este un cadou pentru iubitorii de tehnologii avansate şi de gadgeturi. Autorul său este austriacul Peter Aloisson, giuvaer de meserie. IPhone 3G Kings Button este îmbrăcat cu diamante de înaltă calitate şi cu aur. Iphone-ul mai are şi diamante la fiecare colţ al telefonului, precum şi o linie de aur alb, care conţine aproximativ 138 de diamante.
Un Bugatti de lux
În cazul în care pasiunea dumneavoastră pentru performanţă şi maşini de lux nu mai poate fi oprită, atunci e timpul să încercaţi “The Veyron” de la Bugatti. Maşina are un preţ care porneşte de la £ 750.000/1.25 milioane $ şi este cea mai scumpa maşină de serie făcută vreodată. Automobilul este dotat cu un motor W-16 (în esenţă, două cu unghi îngust V-8, cu partajarea unui arbore cotit) cu patru turbo-compresoare care generează 1001 CP, are o tracţiune la toate patru roţi şi este cea mai rapidă maşină din lume. “Bugatti Veyron” a câştigat titlul de cea mai performantă maşină din lume, fiind în acelaşi timp şi cea mai scumpă.
“Locuinţă” de miliarde
“Antilla” este prima casă din lume care depăşeşte 1 miliard dolari, fiind evaluată la nici mai mult nici mai puţin de 1.330.000.000 £ /2.000.000.000 $. “Locuinţa” are 570 de metri şi este construită în mijlocul oraşului Mumbai, India în jurul unui domeniu care debordează de sărăcie. Fiecare membru al “Ambani” are propriul salon de sănătate. Există, de asemenea, un garaj cu şase nivele pentru 168 de autoturisme. Turnurile sunt construite din sticlă. Casa ultra modernă are, de asemenea, cinematografe la fiecare nivel şi o grădină luxoasă. La deservirea “conglomeratului” ultraluxos lucrează în jur de 600 de persoane.
Naufragiu ce a lăsat familia imperială fără vin
Sticle vechi de sute ani au avut nevoie de peste 80 de ani să ajungă la destinaţie, familia imperială rusă aşteptându-le în 1916… Nu au ajuns la timp din cauza unui naufragiu din preajma coastelor Finlandei. Peste 200 de sticle cu vin select au fost recuperate de scafandri în 1997. Acum, ele sunt vândute clienţilor bogaţi ai hotelului Ritz-Carlton din Moscova, cu sume de 165.000 £/275.000 $/sticlă… Povestea vinului extraordinar şi incredibila sa vârstă sunt “ingredientele” mulţumită cărora acest vin este cel mai dorit şi cel mai scump din lume.
Parfum de Cartea Recordurilor
Dacă banii nu sunt o problemă, atunci sticluţa cu parfum „Imperial Majesty” de la Clive Cristian, la un preţ de £ 129.000/215.000 $ este cadoul perfect pentru femeia inimii dumneavoastră. Parfumul a fost etichetat drept cel mai scump din lume de specialiştii de la Cartea Recordurilor. Sticluţa este ornată cu aur şi conţine doar 16.9 uncii de parfum.
Ursuleţ de aur
Ursul de pluş ce costă 43.000 £/71.500 $ are blană din aur “adevărat” şi ochi din safire şi diamante. Steiff, care pretinde că a făcut primul urs de pluş din lume, a realizat “Ursul de Aur” pentru a sărbători aniversarea a 125 de ani. La asemenea preţ, nu e de mirare că a fost vorba de o serie limitată, de doar 125 de urşi din aur.
Mouse placat cu diamante
Majoritatea internauţilor nu acordă prea mare atenţie mouse-ului lor. Doar când se strică şi trebuie să cumpere altul… Puţini îl văd, însă, ca un accesoriu de modă… Regula a fost schimbată de producătorul elveţian Pat, care produce acum cele mai scumpe mouse-uri din lume, în valoare de 12,400 £/24,180 $. E vorba de un model turnat din aur alb de 18 carate, încrustat cu 59 de diamante. Este un mouse optic, USB şi este compatibil pentru PC sau Mac. Accesoriul de lux este disponibil în două variante: „Floare din diamante” sau „Diamante împrăştiate”. Dacă vi se pare că nu e sufficient, la cerere vi se pot încrusta şi iniţialele dumneavoastră pe mouse.
Sutienul “Diamond Fantasy”, by Victoria's Secret
Există o varietate de modele şi stiluri de unde puteţi alege de la Victoria's Secret. Pentru că brandul a încercat să adauge lux şi frumusete în stilul lenjeriilor, au creat sutienul “Diamond Fantasy”. Primul model a fost creat în 1996 şi denumit 'The Million Dollar Miracle Bra”. Acesta avea mai mult de 100 de carate de diamante şi o varietate de pietre semi-preţioase şi a fost purtat de Claudia Schiffer.
Cel mai scump sutien Fantasy a fost creat în 2000. Denumit “Red Hot Fantasy”, a fost purtat de modelul Giisele Bundchen si estimat la suma de 15.000.000$. Au fost incluse peste 1300 de pietre, incluzând rubinul Thai si diamante, ceea ce l-a propulsat în Cartea Recordurilor.
Pentru a continua tradiţia, a fost creat sutienul “Victoria's Secret Diamond Fantasy”, ce conţine 2000 de diamante. Preţul estimativ este de 2,5 milioane $, sutienul fiind prezentat toamna trecută de modelul brazilian Adriana Lima.